Forma Fundo
Educatieve Diermodellen

Richard Lenters

Curriculum vitae

Tijdens mijn studie diergeneeskunde kwam ik in aanraking met de afdeling Anatomie van de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. De werkzaamheden en technieken die daar gebruikt werden spraken me erg aan en ik ben er na een aantal jaren studie gaan werken. Ik werkte 7 jaar met veel plezier bij de afdeling Anatomie. In die jaren heb ik, middels verschillende technieken, preparaten gemaakt voor onderwijsdoeleinden waarvan een deel is tentoongesteld in musea. Ik heb hiermee een enorme kennis verworven in de veterinaire anatomie en grote kunde in het maken van preparaten.


Ervaring in het veterinair onderwijs

Sinds september 2007 werk ik als anesthesiemedewerker op de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren, tevens aan de Universiteit Utrecht. Zowel in mijn huidige functie als tijdens mijn werk bij Anatomie heb ik dagelijks met studenten in het veterinaire onderwijs te maken. Hierdoor weet ik als geen ander wat nodig is om het klinisch onderwijs te verbeteren.

Tevens groeide het besef dat proefdieren in het onderwijs zoveel mogelijk vervangen dienen te worden door alternatief oefenmateriaal. Dit om het dierenwelzijn en de patiëntenzorg te verbeteren.


Oprichting Forma Fundo

Op 6 juni 2011 heb ik Forma Fundo opgericht. Ik zag dat er een grote verbeterslag te maken was op het gebied van beschikbare trainingsmodellen voor studenten. De modellen konden in mijn opinie duurzamer worden met een betere weergave van de werkelijkheid. Met mijn kennis van de anatomie en van mogelijke productietechnieken zag ik mijn mogelijkheden om deze verbeteringen te realiseren.


Motto

"Verbetering van het veterinaire onderwijs door ontwikkeling en productie van goed klinisch onderwijsmateriaal"


Toegevoegde waarde van Forma Fundo in het (para)veterinaire onderwijs

Inmiddels hebben mijn modellen hun weg gevonden naar befaamde onderwijsinstellingen over de hele wereld. Eenieder die in de gelegenheid wordt gesteld om te werken met de fantomen roemt de precisie waarmee ze vervaardigd zijn, hoe levensecht ze zijn en hun duurzaamheid. Eenieder benadrukt hoe waardevol het is om medische handelingen te kunnen oefenen voordat men met patienten in aanraking komt.


Richard Lenters

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn